Bøn & Brunch i Brorsons Kirke

Bøn & Brunch i Brorsons Kirke

Af Lasse Ringø Hansen og Anna Frid Darré

’Vi vil gerne arbejde på tværs af kulturer og religioner. Vi tror på, at der er meget, vi kan dele med hinanden, og det bedste udgangspunkt for dette er, at vi respekterer hinandens forskelligheder.’

(Foto af bloggerne, 2017)

Brorsons kirke har med sin beliggenhed på Nørrebro og med sin rolle som børne- og ungdomskirke en bred skarre at nå ud til. Dens rummelighed fik vi at mærke, da vi en søndag morgen deltog i Bøn & Brunch.

Brorson Kirkes præst Nicolaj Stubbe Hørlyck stod på trappen ind til kirken og bød os velkommen. Idet vi trådte ind i kirken fornemmede vi hurtigt, hvordan den utraditionelle men hyggelig brug af rummet skiller sig ud fra det rum, som vi normalt forbinder med en dansk folkekirke. Den anderledes altertavle og alterets placering midt i kirken samler de besøgende i en ring om det tilhørende jazzband, der skaber en afslappende og hyggelig stemning.

Dagens Bøn & Brunch faldt sammen med årets Alle Helgens højmessen, hvor man mindes dem, man har mistet. Salmerne favnede bredt fra de traditionelle efterårssalmer til tekster om det at miste. Kirkens jazzband formår med deres indbydende toner at nå ud til alle besøgende. Både ældre måske garvede kirkegængere, børn der læser i kirkens børnebøger, unge, par osv. En dag der ellers kan virke trist med tankerne ledt hen på dem, man har mistet, bliver lysnet af de jazzede toner.

(Foto af bloggerne, 2017)

Dagens prædiken blev holdt midt i kirkerummet ved alteret, hvormed der skabes en anderledes relation mellem præst og menighed. Gennem prædikenen berørtes emner som sorg og at mindes med glæde. Prædikenen afsluttedes med musik fra kirkens band. Senere var der nadver – igen blev kirkerummet brugt på en anderledes måde med en hyggelig nadvergang med jazzmusik, børn og unge til nadver samt derefter lystænding til minde om dem, vi har mistet. Dagens højmesse sluttede af med brunch i krypten. Her fik man tid til at tale med hinanden i et andet rum pyntet med flag og lyskæder. Kirkens præst Nicolaj skabte ligeledes her en rar stemning med sin rummelighed og informationer om kirkens rum og muligheder.

Brorsons Kirkes mange engagerede ansatte og frivillige formår med deres nytænkning af kirken og kirkerummet at favne bredt og skaber derved en højmesse, der kan rumme minderne om dem, man har mistet. Dette sker, uden at du føler, du pålægges kirkens tro. Kirken skaber i stedet rum for spiritualitet og fordybelse, hvor du selv bestemmer, om du kommer for jazzen og brunch eller præstens ord og din tro.


Comments are closed.